Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

La CUP avisa que avui ha començat “un nou cicle de lluita i mobilització”

Riera defensa que “és molt important que resti clar, diàfan i transparent que la via no és el pacte amb l’Estat, no és el camí de les rebaixes ni les passes enrere”

Agències 21/06/2021
Un moment de la concentració a l'exterior del Liceu contra l'acte propagandístic de Pedro Sánchez. Foto: @davidmelero_

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha assegurat que aquest dilluns comença “un nou cicle de lluita i mobilització” després que el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi anunciat la concessió dels indults als presos de l’1-O. “És molt important que resti clar, diàfan i transparent que la via no és el pacte amb l’Estat, no és el camí de les rebaixes ni les passes enrere”, ha apuntat. Riera ha participat en la manifestació contra la presència de Sánchez al Liceu, acompanyat d’altres diputats de la CUP com Dolors Sabater. De fet, la CUP, juntament amb l’ANC, Poble Lliure i la Forja, era un dels convocants a la concentració, que ha reunit 300 persones, segons la Guàrdia Urbana. Per Riera, el president espanyol “s’equivoca si creu que avui aquí s’acaba tot”. En aquesta línia, ha afirmat que “l’única solució ‘antirepressiva’ acceptable” és la lluita per l’autodeterminació i l’amnistia.

 

El diputat de la CUP ha demanat que l’actual legislatura sigui “de lluita i de conflicte democràtic”, i per això ha demanat que es torni a “exercir l’autodeterminació” i la “confrontació amb l’Estat”. Per això ha emplaçat el Govern de la Generalitat a “agafar aquest camí i no el del diàleg amb l’Estat, que en les condicions actuals només porta a la claudicació”.