Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP avisa el Govern que “avui no superaria cap qüestió de confiança” i li demana que torni “al punt de partida”

|

- Publicitat -

La CUP ha avisat el Govern que “avui no superaria cap qüestió de confiança” i li ha demanat que torni “al punt de partida”. Ho ha dit la diputada Eulàlia Reguant en el marc de l’Assemblea Nacional Estratègica i Organitzativa de la formació que s’ha celebrat aquest dissabte a Barcelona, on també ha acusat la Generalitat de “fer la feina bruta” de l’Estat. “Ha quedat demostrat que camina en direcció contrària, som en un atzucac que deixa el país a la intempèrie”, ha assegurat. Per això, Reguant ha fet una crida al conjunt de la ciutadania a “recuperar els carrers” i reprendre la mobilització per capgirar la situació. D’altra banda, ha tornat a insistir que el seu partit no donarà el seu suport a l’aprovació dels pressupostos.

La diputada ha lamentat que a l’inici de la legislatura tot fossin “cants de sirena” amb promeses de revolucions “progressistes, feministes i verdes”. Un escenari que, creu, ha desaparegut en aquests primers mesos. “S’ha convertit en un vodevil autonomista”, ha reblat. Reguant també els ha recordat que la seva formació va tenir un acte de “generositat” i que els compromisos acordats s’han incomplert de forma “pusil·lànime” amb respostes com “no podem fer-hi més, o no hi ha marge” mentre es continua posant diners en projectes “caducs i insostenibles”. Un altre dels aspectes que ha criticat és la taula de diàleg amb el govern de Sánchez, la qual considera que “no l’estressa”.

Publicitat

Finalment, pel que fa als comptes catalans, la cupaire ha tornat a deixar clar que no tindran el seu vistiplau. També ha criticat el pacte amb els comuns, que veu com un “intercanvi de cromos” que demostra que posen per davant “les cadires” a les necessitats del país i la seva gent. Reguant ha dedicat la part final del seu discurs a la llengua, defensant l’escola en català, mentre un grup de representants del SEPC han aparegut a l’escenari amb una pancarta reivindicativa. “Sense català, no hi ha escola”, ha afirmat.

El secretari tercer de la Mesa, Pau Juvilla, també ha intervingut en l’acte polític, posant sobre la taula la petició de la seva inhabilitació i recordant a totes les persones represaliades arreu del país. En aquest sentit, ha lamentat que la repressió de l’estat espanyol “acompanyarà” la militància durant molt més temps. Així, ha subratllat que cal seguir organitzats de forma “tossuda i col·lectiva”.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

Pel que fa al portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Edgar Fernández, ha celebrat que després de dos anys i mig s’hagi pogut tornar a celebrar presencialment una assemblea en la qual han participat unes 300 persones. Per això ha insistit que la formació vol marca l’agenda política del país i ha reivindicat que el partit “és més necessari que mai”. Entre els reptes que ha posat sobre la taula, ha destacat la voluntat de fer de la CUP una “organització nacional” als Països Catalans.

Les municipals al punt de mira
L’assemblea nacional d’avui té com a objectiu abordar dues ponències, una organitzativa i una estratègica, amb les quals es pretén reforçar l’estructura de l’organització per encarar el nou cicle polític i dibuixar les línies estratègiques i el moviment pels pròxims anys. Un dels eixos centrals es basa en com s’ha d’encarar el nou cicle electoral, posant èmfasi en les eleccions municipals previstes pel 2023. En aquest àmbit la CUP ja ha encetat un procés de debat a les territorials.

A més, l’organització té previst celebrar una gran conferència municipalista el març del 2022, que obrirà el procés de debat i aprovació del programa marc per als comicis que s’allarga durant l’any vinent. Precisament, un dels motius per celebrar la trobada a Barcelona, és la voluntat de vestir i articular una nova candidatura per a les eleccions del 2023. També s’ha de debatre sobre el paper de la CUP a les eleccions a l’estat espanyol i a les europees l’any 2024.

La ponència organitzativa té com a objectius actualitzar, reforçar i renovar l’estructura nacional del partit. Un dels punts claus és potenciar els òrgans de debat i el paper del Consell Polític Nacional com a organisme de presa de decisions de l’organització. Un cop esmenada, debatuda i aprovada s’obrirà un procés de renovació dels principals òrgans de l’organització: el Consell Polític Nacional i el Secretariat Nacional. La ponència estratègica fa una anàlisi de conjuntura crítica amb la situació política als Països Catalans i aborda autocríticament el paper de la CUP. La ponència es veu tenyida de forma transversal per la gestió post 1O i les greus conseqüències socials, sanitàries i polítiques provocades per la covid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut