Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La CUP avisa Aragonès: “Estem en el mateix punt que fa un any. Més fets i menys paraules”

|

- Publicitat -

La presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha considerat que la conferència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, “no va dir res que faci pensar que les coses es mouran”. “Estem en el mateix punt que fa un any. Calen més fets i menys paraules”, ha defensat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Coincidint amb el primer aniversari del 14-F, Aragonès va fer una crida a “enfortir” la posició catalana per “pressionar” l’Estat i “desbloquejar” la negociació. Però, segons Sabater, el Govern ha de deixar d’apostar per la taula de diàleg. Assegura que l’estat espanyol “no té cap incentiu per moure’s en res”. Cap membre de la CUP va assistir a la conferència.

Segons Sabater, hi ha una situació de “legislatura de paràlisi” respecte al camí cap a la independència i per les polítiques “sociovergents”.

Publicitat

La presidenta dels anticapitalistes al Parlament ha argumentat que cap representant del seu grup va anar a la conferència com un “gest” per posar en evidència que és una “situació molt crítica”. “Estem en un moment d’excepcionalitat política i no en un escenari de resolució democràtica. El gest és un toc d’alerta. Estem davant un Govern que en realitat el que està fent és ser un actiu per normalitzar la situació”, ha lamentat.

Pel que fa als canvis del Departament d’Interior en l’aplicació de la llei mordassa, Sabater ha dit que el seu partit ho està reclamant “des del primer moment”. I ha afegit que a part de les paraules “es necessiten fets”. “El que hem de fer és que les coses a més de dir-les, passin”, ha conclòs.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut