Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP adverteix Aragonès que Madrid aprofitarà els Jocs d’Hivern per “mostrar que no hi ha conflicte”

|

- Publicitat -

La CUP ha criticat durament el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per l’aposta del Govern per la candidatura de Barcelona-Pirineus dels Jocs d’Hivern del 2030. Durant la sessió de control d’aquest dimecres al Parlament, la diputada de la CUP Dolors Sabater ha preguntat a Aragonès si ho fa per “acontentar l’Estat”.

Sabater ha avisat el president que l’òrgan que prendrà totes les decisions sobre la candidatura dels Jocs d’Hivern serà el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i no la Generalitat. La diputada de la CUP també ha advertit que Madrid aprofitarà els Jocs per “mostrar que no hi ha conflicte” amb Catalunya.

Publicitat

Per la seva banda, la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat Aragonès de fer “xantatge” al Pirineu, perquè aboca les comarques a escollir entre “Jocs o res”. “Si volen més inversions, infraestructures o transport públic, o Jocs o res. Ho fien tot a una carta, sense cap alternativa laboral, residencial”, ha argumentat.

Finalment, la líder d’En Comú Podem ha considerat que el Govern d’Aragonès podria ser recordat com “el dels macro-projectes fracassats”, en referència a l’ampliació de l’aeroport del Prat, el Hard Rock i els Jocs d’Hivern.

 

Et pot interessar  La CUP es rendeix en la negociació amb el Govern pels pressupostos i anuncia una esmena a la totalitat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut