Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La CUP adverteix Aragonès que Madrid aprofitarà els Jocs d’Hivern per “mostrar que no hi ha conflicte”

La diputada de la CUP Dolors Sabater acusa Aragonès de voler impulsar els Jocs Olímpics per “acontentar l’Estat”

Agències 26/01/2022
La presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, intervé en la sessió de control del ple del Parlament Autor: Marta Sierra

La CUP ha criticat durament el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per l’aposta del Govern per la candidatura de Barcelona-Pirineus dels Jocs d’Hivern del 2030. Durant la sessió de control d’aquest dimecres al Parlament, la diputada de la CUP Dolors Sabater ha preguntat a Aragonès si ho fa per “acontentar l’Estat”.

Sabater ha avisat el president que l’òrgan que prendrà totes les decisions sobre la candidatura dels Jocs d’Hivern serà el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i no la Generalitat. La diputada de la CUP també ha advertit que Madrid aprofitarà els Jocs per “mostrar que no hi ha conflicte” amb Catalunya.

Per la seva banda, la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat Aragonès de fer “xantatge” al Pirineu, perquè aboca les comarques a escollir entre “Jocs o res”. “Si volen més inversions, infraestructures o transport públic, o Jocs o res. Ho fien tot a una carta, sense cap alternativa laboral, residencial”, ha argumentat.

Finalment, la líder d’En Comú Podem ha considerat que el Govern d’Aragonès podria ser recordat com “el dels macro-projectes fracassats”, en referència a l’ampliació de l’aeroport del Prat, el Hard Rock i els Jocs d’Hivern.