Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024
Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024

La CUP acusa Vox de ser un “accelerador” de les agressions homòfobes

|

- Publicitat -

El diputat del grup parlamentari de la CUP Xavi Pellicer ha acusat Vox de ser un “catalitzador” i un “accelerador” de les agressions homòfobes com les que han tingut lloc el cap de setmana passat. Així s’ha expressat Pellicer en una roda de premsa al Parlament després que la declaració de la Junta de Portaveus condemnant els atacs no s’hagi traduït en una declaració institucional de la cambra catalana per l’oposició de Vox a alguns dels punts del text, especialment el que insta a desenvolupar “polítiques públiques LGTBI+”. “Generen un clima per tal que hi pugui haver aquestes agressions”, ha afirmat el diputat de la CUP en referència al partit ultradretà.

D’altra banda, el diputat anticapitalista ha assegurat que la possibilitat d’un nou referèndum a Escòcia podria “generar les condicions per poder tirar endavant un nou embat” entre Catalunya i l’Estat. “Cal aprofitar la conjuntura internacional i en el marc europeu”, ha reiterat.

Publicitat

En relació a l’ampliació de l’aeroport del Prat, Pellicer ha manifestat el seu “enèrgic rebuig” al que ha qualificat com un “projecte absolutament especulatiu” sense “cap tipus de sentit polític ni social”. “La nostra posició és a les antípodes de la d’ERC i Junts”, ha admès. Així, el diputat ha defensat un canvi de model turístic “veritable” perquè l’actual “no porta enlloc més que a la precarietat i la misèria”.

En la mateixa línia, Pellicer ha exigit al Govern d’Aragonès que apliqui la moratòria de macroprojectes eòlics, els quals considera que “amenacen el patrimoni paisatgístic i natural”. L’anticapitalista també ha fet una crida a mobilitzar-se el proper 5 de juny amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient en una concentració convocada a la plaça Sant Jaume de Barcelona per SOS Natura Catalunya.

Et pot interessar  La CUP reclama ajudes "immediates" a la pagesia i la nacionalització de les grans cadenes de distribució
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut