Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP acusa JxCat de no tenir cap proposta per afrontar la inhabilitació de Torra

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha acusat JxCat de no tenir cap proposta per “culminar la legislatura esgotada ni fer front a la inhabilitació del president de la Generalitat”. Ho ha dit aquest dimarts en roda de premsa després d’haver traslladat tant a JxCat com a ERC la possibilitat que Quim Torra segueixi al Govern si és destituït però que les decisions les prengui el vicepresident, Pere Aragonès, emulant així la fórmula que es va adoptar a l’Ajuntament de Berga quan l’alcladessa, Montse Venturós, va ser inhabilitada per no haver retirat una estelada del balcó del consistori.

“Ens preguntem quina es la proposta política per materialitzar la crida a la solidaritat antirepressiva que fa a dia d’avui la consellera de Presidència i que demana JxCat”, ha dit Sirvent, que ha carregat contra Meritxell Budó per haver qüestionat el posicionament dels anticapitalistes. La cupaire ha exigit que Budó “rectifiqui de forma immediata” després que hagi dit, aquest mateix dimarts, “rectifiqui de forma immediata” per haver dit que tractar la possible inhabilitació de Torra és “normalitzar la repressió”.

Publicitat

“La CUP no normalitza la repressió ni mai no la normalitzarà”, ha assegurat Sirvent, que ha acusat el Govern de ser “efectiu en reprimir el moviment independentista dia rere dia i de costat del govern espanyol”. Per això, ha reclamat que l’apel·lació a la solidaritat de la portaveu del Govern vagi “acompanyada d’una proposta”. “Nosaltres l’escoltarem, però a dia d’avui no coneixem quina és”, ha insistit.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut