Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP acusa ERC, JxCat i PSC de no voler abordar la reforma de les dietes dels diputats

|

- Publicitat -

 La CUP-NCG ha exigit a ERC, JxCat i PSC que a la pròxima reunió de la Mesa presentin una proposta per reformar les dietes dels parlamentaris. El diputat Xavier Pellicer ha considerat “insultant i una falta de respecte” que les tres forces que estan presents a la Mesa, a banda dels anticapitalistes, “no tinguin la voluntat de presentar una proposta per a les dietes de diputats i alts càrrecs”.

D’altra banda, la CUP demanarà reunions i trobades amb els implicats en l’assumpte de les llicències per edat i estudiarà la manca de transparència relativa a aquest cas. A partir d’aquí, ha garantit Pellicer, decidiran quines accions emprenen.

Publicitat

El Parlament va aprovar a l’octubre de l’any passat el pressupost de la cambra a l’espera d’un acord entre els grups parlamentaris per concretar un canvi en com es paguen les dietes als diputats. Fins ara es pagaven a banda del sou; ara es treballa perquè s’hi incorporin com a remuneracions. Per tant, quedaran subjectes a la tributació de l’IRPF i hi ha discussió sobre si l’han d’assumir els electes o la cambra.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut