Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La CUP acusa el govern espanyol i el Congrés de “boicotejar” la missió de l’Eurocambra sobre Pegasus

Els anticapitalistes s’ofereixen a rebre la missió europea, després de saber que el Congrés no ho farà, i denuncia que “la justícia espanyola està endarrerint els processos d’investigació”

Maria Garcia 16/03/2023
El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran intervé al faristol després de la compareixença de Pedro Sánchez per la situació a Ucraïna. Data de publicació: dimecres 02 de març del 2022, 14:06 Localització: Barcelona Autor: Congrés dels Diputats

La CUP denuncia que el govern espanyol i el Congrés estan “boicotejant” la missió del Parlament Europeu pel cas Pegasus, que tindrà lloc a Madrid els pròxims 20 i 21 de març, i que coincidirà tot just amb la moció de censura que el partit d’ultradreta Vox presentarà contra Sánchez i el seu executiu. El problema és que el dilluns, 20 de març, és un dia festiu a Madrid, i per tant no hi haurà activitat parlamentària; l’endemà arrencarà la moció de censura al Congrés, fet que dificulta la visita dels nou eurodiputats a la cambra baixa. Unes circumstàncies que els anticapitalistes no han dubtat a denunciar com un “boicot actiu” a la comissió que investiga aquest ciberespionatge d’Estat, així com a assenyalar la “falta de respecte” que suposa cap al Parlament Europeu.

Els anticapitalistes, en un comunicat, sostenen que el Congrés dels Diputats “utilitza excuses” per no rebre la delegació europea, en el que és un “boicot actiu” per esclarir els fets i assumir responsabilitats. En el mateix escrit, lamenten que els dos diputats cupaires afectats per l’espionatge (Mireia Vehí i Albert Botran) no han rebut cap notificació oficial sobre la missió europea. Critiquen que l’única informació rebuda ha estat que el Congrés no rebrà la missió arran de la moció, que és la resposta que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va donar a una pregunta formulada precisament per la CUP. Davant d’aquesta situació, el partit s’ofereix a rebre la missió com a diputats del Congrés.

“Persisteix el treball d’obstrucció per part de les institucions espanyoles”, lamenta Botran, que recorda que la cambra baixa va rebutjar una comissió d’investigació i va ser el Parlament qui la va constituir. “La justícia espanyola està endarrerint els processos d’investigació mostrant un gran desinterès per la qüestió”, ha conclòs.