Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La CUP acusa el govern espanyol i el Congrés de “boicotejar” la missió de l’Eurocambra sobre Pegasus

|

- Publicitat -

La CUP denuncia que el govern espanyol i el Congrés estan “boicotejant” la missió del Parlament Europeu pel cas Pegasus, que tindrà lloc a Madrid els pròxims 20 i 21 de març, i que coincidirà tot just amb la moció de censura que el partit d’ultradreta Vox presentarà contra Sánchez i el seu executiu. El problema és que el dilluns, 20 de març, és un dia festiu a Madrid, i per tant no hi haurà activitat parlamentària; l’endemà arrencarà la moció de censura al Congrés, fet que dificulta la visita dels nou eurodiputats a la cambra baixa. Unes circumstàncies que els anticapitalistes no han dubtat a denunciar com un “boicot actiu” a la comissió que investiga aquest ciberespionatge d’Estat, així com a assenyalar la “falta de respecte” que suposa cap al Parlament Europeu.

Els anticapitalistes, en un comunicat, sostenen que el Congrés dels Diputats “utilitza excuses” per no rebre la delegació europea, en el que és un “boicot actiu” per esclarir els fets i assumir responsabilitats. En el mateix escrit, lamenten que els dos diputats cupaires afectats per l’espionatge (Mireia Vehí i Albert Botran) no han rebut cap notificació oficial sobre la missió europea. Critiquen que l’única informació rebuda ha estat que el Congrés no rebrà la missió arran de la moció, que és la resposta que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va donar a una pregunta formulada precisament per la CUP. Davant d’aquesta situació, el partit s’ofereix a rebre la missió com a diputats del Congrés.

Publicitat

“Persisteix el treball d’obstrucció per part de les institucions espanyoles”, lamenta Botran, que recorda que la cambra baixa va rebutjar una comissió d’investigació i va ser el Parlament qui la va constituir. “La justícia espanyola està endarrerint els processos d’investigació mostrant un gran desinterès per la qüestió”, ha conclòs.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut