Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La CUP acusa el Govern de fer-los “xantatge” amb els pressupostos per “blanquejar la sociovergència”

Els anticapitalistes reclamen a la Generalitat un referèndum sobre la llei estatal de topalls de lloguer

|

- Publicitat -

La CUP denuncia el Govern d’actuar “de forma tova amb el poder” i “de forma intransigent amb les majories i els de baix”. A 24 hores del debat a la totalitat dels pressupostos al Parlament, el diputat Xavier Pellicer ha acusat l’executiu de Pere Aragonès d’estar “aplicant el programa dels rics, a copta dels serveis públics i fent xantatge” a la seva esquerra, tant a ells com als comuns, per a “blanquejar el model de la sociovergència”. Davant d’això, Pellicer ha defensat l’esmena a la totalitat que han presentat. D’altra banda, la també diputada Montse Vinyets ha criticat la llei estatal de topalls del lloguer i ha instat la Generalitat a actuar i convocar un referèndum per preguntar als catalans si és el sistema idoni.

En roda de premsa aquest dimarts al migdia al Parlament, el diputat Xavier Pellicer ha criticat que el Govern “té una línia vermella molt clara, que és no tocar res de res que faci enfadar el poder, no tocar beneficis i privilegis, malgrat les necessitats socials, i seguir en aquesta línia”, amb un programa “de Foment i la patronal”.

Publicitat

“Està actuant de forma tova i servil amb els de dalt i de forma intransigent i dura amb tota la resta i els de baixa”, ha assegurat el diputat de la CUP, que ha acusat el Govern de xantatge: “Pressiona tant a la CUP com als comuns perquè avalem i blanquegem un model de país que no és altre que el de la sociovergència de tota la vida i que en cap cas hauria de ser el model d’un partit com ERC”.

Referèndum sobre la llei d’habitatge

Pel que fa a la imminent entrada en vigor de la llei estatal que estableix topalls als preus dels lloguers, la diputada Montse Vinyets ha tornat a denunciar que és insuficient i que afecta l’autogovern català. En aquest sentit, ha recordat com el seu partit va votar-hi en contra al Congrés.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

En aquest senti, Vinyets ha demanat a la consellera de Territori, Ester Capella, que “presenti una macroal·legació al Ministeri en forma de referèndum”. Vinyets ha defensat que cal “preguntar en aquest país si el sistema ideat pel Ministeri és idoni o no per donar solució a la problemàtica del lloguer”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut