Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La cultura catalana s’expandeix a París: “Després de la pandèmia tornem a ser al món”

|

- Publicitat -

“Desprès de la pandèmia tornem a ser al món”. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha constatat la “potència i projecció” de la cultura catalana. Garriga i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han visitat aquest dilluns l’espectacle ’28 i mig’ de la companyia catalana La Perla 29 al Teatre Nacional La Colline (París, França). En una atenció als mitjans, la consellera ha celebrat l’èxit de l’obra, que s’ha interpretat fins aquest diumenge en català. La consellera ha afegit que s’ha d’estar “molt orgullós” de tots els esdeveniments culturals que es fan arreu del món. A Garriga i a Aragonès els ha rebut el secretari general del teatre, Arnaud Antolinos. El president s’ha reunit amb el director de la companyia, Oriol Broggi.

Garriga ha destacat que l’espectacle ha “anat molt bé” i que ha gaudit de “molt públic”, tal com els han explicat membres de la companyia, que estan “molt satisfets”. L’obra s’ha representat durant quatre setmanes a La Colline. La consellera també ha subratllat que aquesta mateixa tarda s’inaugura l’exposició ‘Gaudí’ al Museu d’Orsay (París), una producció conjunta amb el MNAC.

Publicitat

En l’atenció als mitjans, Garriga ha reivindicat la cultura catalana i ha recordat que la setmana que ve l’artista mallorquina Lara Fluxà presenta el seu projecte ‘Llim’ al pavelló català de la 59a edició de la Biennal d’Art de Venècia. El projecte fa dialogar l’aigua i el vidre i es podrà veure al del 23 d’abril al 25 de novembre, dins el programa Eventi Collaterali.

Així, la consellera de Cultura ha asseverat que, “després de la pandèmia, la cultura catalana torna a ser al món”. “Hem d’estar molt orgullosos de tots els esdeveniments i del que es fa culturalment a casa nostra”, ha reivindicat.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó

Aragonès, Garriga i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, visitaran l’exposició ‘Gaudí’ al Museu d’Orsay junt amb el director del museu, Christophe Leribault, la comissària de l’exposició, Elise Dubreuil, el director del MNAC, Pepe Serra i el comissari de l’exposició al MNAC, Juan José Lahuerta.  Durant l’acte el president mantindrà diverses trobades amb personalitats del món de la cultura catalana i francesa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut