Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Crida decidirà el seu futur en una consulta després de l’anunci del nou partit de Puigdemont

L’associació de Sànchez dona per acabada la negociació amb el PDeCAT però pot mantenir alguna reunió més amb Bonvehí

Avatar
Agències 03/07/2020
Ell secretari general de la Crida, Antoni Morral, i el líder de JxCat Carles Puigdemont, durant una reunió a Waterloo, el 10 de desembre del 2019. (Horitzontal)

La Crida decidirà el seu futur en una consulta als associats, tal com han explicat a l’ACN fonts de la direcció que encapçala Jordi Sànchez. L’organització reunirà el seu govern dilluns o dimarts que ve i decidirà la pregunta i les claus d’aquesta consulta a les bases. Carles Puigdemont -un dels seus impulsors- hagi anunciat aquest dijous que impulsarà un partit nou que es constituirà el 25 de juliol. És per això que la Crida entén que el futur de l’espai de JxCat ja es va clarificant. De fet, l’organització de Sànchez i Toni Morral dona per acabada la negociació amb el PDeCAT, tot i que encara podria mantenir alguna reunió més amb el seu president, David Bonvehí, per acordar els detalls del trencament de les converses.

La Crida decidirà entre dilluns i dimarts els detalls d’aquesta consulta, així com el posicionament que defensa la seva direcció. L’associació -que van impulsar Sànchez, Puigdemont i el president del Govern, Quim Torra- ha celebrat l’anunci de l’expresident de crear un partit nou. De fet, diversos dirigents de la Crida ja havien reclamat a Puigdemont que fes aquest pas endavant, consumat ahir a la tarda.

Així, l’associació de Sànchez i Morral deixarà en mans dels associats el seu futur. La Crida podria mantenir-se com a organització vinculada al nou partit de Puigdemont, o bé dissoldre’s en cas d’entendre que el seu principal objectiu de buscar la unitat independentista queda acomplert amb la nova estructura política.

La Crida dona per acabades les negociacions amb el PDeCAT, després de l’anunci de Puigdemont. L’organització entén que la ruptura de les converses és un fet, tot i que obre la porta a celebrar les reunions que Bonvehí i Sànchez tenen pendents. En aquestes properes trobades -ja acordades-, els líders del PDeCAT i la Crida podrien ratificar l’acord que estipula que, en cas de trencament -és a dir, l’escenari actual-, cap dels actors es presenti a les eleccions sota la marca de JxCat.