Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La creació de la comissió del ‘Catalangate’ no tira endavant per la manca d’acord entre ERC i junts per presidir-la

|

- Publicitat -

La comissió d’investigació del ‘Catalangate’ no tira endavant. Tot perquè ERC i Junts no es posen d’acord i el conflicte es troba amb qui l’ha de presidir.

La seva creació es va anunciar ja fa dos mesos, concretament el dia 3 de maig, però encara no s’ha dut a terme. La intenció és que en la comissió hi compareguin als càrrecs de l’Estat i persones vinculades amb el ‘Catalangate’ per així resoldre totes les incògnites que han quedat per resoldre el cas d’espionatge.

Publicitat

A hores d’ara, no hi ha cap solució damunt la taula, i si no s’aconseguís trobar cap via, la creació de la comissió s’allargaria fins al setembre. Ara, tot penja del fil de la reunió entre els quatre impulsors – ERC, Junts, la CUP i Comuns- per intentar desbloquejar la situació al llarg d’aquesta setmana.

Per la seva banda, els republicans manifesten que “no volem instrumentalitzar aquest escàndol per fer desgast polític, emplacem totes les parts a treballar”. Junts, fa una crida a la “unitat d’acció independentista” per poder fer mantenir relacions amb el Gobierno. Els anticapitalistes, en canvi, la setmana passada va demanar explicacions als dos grups independentistes per no arribar a un acord i els acusa de “boicotejar el projecte”. Finalment, els comuns des d’una distància prudencial no es mullen i esperen a ser convocats a la primera reunió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut