Edició 2119

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 14 de maig del 2024
Edició 2119

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 14 de maig del 2024

La Cort Internacional de Justícia ordena a Rússia que aturi “immediatament” totes les operacions militars

|

- Publicitat -

La Cort Internacional de Justícia ha resolt aquest dimecres que la Federació Russa ha de suspendre “immediatament” les operacions militars iniciades el 24 de febrer del 2022 al territori d’Ucraïna. La resolució ha estat aprovada per 13 vots a favor i 2 en contra, els dels representants rus i xinès. La Cort rebutja l’argument amb què el Kremlin sustenta la invasió del país veí, que és que s’està cometent un genocidi contra els russòfils que viuen a Ucraïna. La Cort no ha vist cap “evidència” que justifiqui aquest argument, per la qual cosa ordena a l’exèrcit rus aturar les operacions militars. Al seu compte oficial de Twitter, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha celebrat la “victòria total” en el seu cas contra Rússia al tribunal.

Zelenski ha recordat que l’ordre de la Cort Internacional de Justícia és “vinculant segons el dret internacional”, i ha instat Putin a complir-la de manera immediata. “Ignorar l’ordre aïllarà encara més Rússia”, ha vaticinat el líder ucraïnès.

Publicitat

També per 13 vots a 2 la Cort ha aprovat també que la Federació Russa ha d’assegurar que qualsevol exèrcit o unitat armada irregular que podria ser dirigida o comptar amb el suport del Kremlin, així com qualsevol persona o organització que podria estar subjecte al seu control o direcció, no prendrà passos en el foment d’operacions militars referides al primer punt.

Finalment s’ha acordat, aquest punt de manera unànime, que ambdues parts es retrauran de prendre qualsevol acció que pugui agreujar o estendre la disputa davant la Cort Internacional de Justícia o que la faci més difícil de resoldre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut