Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Consellera de Cultura s’oblida del català en el seu discurs en un acte a Perpinyà

|

- Publicitat -

La Consellera de Cultura a la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, ha participat aquest dijous al concert de cloenda de la capitalitat de la sardana, a Perpinyà. Ha estat rebuda per l’alcalde Jean Marc Pujol i ha signat el llibre d’Honor del govern de Perpinyà, però durant la seva intervenció a l’acte, sorprenentment ha fet el seu discurs íntegrament en francès, deixant completament de banda la llengua catalana.

Molts ciutadans catalans s’han mostrat molt decebuts a la xarxa, retraient a la consellera que no pot ser que es faci un discurs sencer en francès a la Catalunya Nord, quan allà hi ha molta gent que parla català i que lluita per seguir-la promocionant i divulgant arreu del territori. Ningú retreu que a Vilallonga li agradi parlar en francès, i de fet en el seu dia això era símbol d’obertura de llibertat, però molts catalans s’han sentit molt ofesos quan una consellera de cultura no ha parlat l’idioma del seu país, i amb més motiu encara, perquè Perpinyà forma part de la Catalunya Nord.

Publicitat

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut