Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La concentració de la ultradreta el 12-O denunciada a la fiscalia de delictes d’odi

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la fiscalia de delictes d’odi la concentració de la ultradreta a Montjuïc el 12 d’octubre passat. La denúncia, interposada via l’Oficina per la No Discriminació del consistori, recull que els manifestants van fer càntics feixistes, antisemites i proclames com ara ‘menas no’. L’Ajuntament considera que els fets relatats en el text, al qual ha tingut accés l’ACN, podrien ser constitutius d’un delicte d’odi. A més, creu que podrien considerar-se comesos per una persona jurídica, Democracia Nacional, perquè en tot moment es van “afavorir, emparar i en tot cas tolerar” les actituds delictives descrites. Per això, es demana també a la fiscalia si s’ha infringit la llei de partits polítics.

Entre altres, en la denúncia es fa referència a la incitació de l’odi contra un grup per la seva condició així com l’enaltiment dels delictes de genocidi o els seus autors.

Publicitat

Per tot plegat, es demana que s’instrueixin les diligències necessàries per determinar els fets, l’autoria i les circumstàncies i es valori un possible delicte d’odi. Amb aquest objectiu, es proposa recaptar imatges gravades per les càmeres de seguretat així com prendre declaració a un periodista que va enregistrar els fets.

“No ho normalitzarem. El feixisme mai tindrà cabuda a Barcelona”, ha expressat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, a Twitter. En una altra piulada, el regidor demana traçar entre totes les institucions, forces democràtiques i societat civil “una línia vermella” contra el feixisme i els discursos d’odi. “Només guanyarem amb aliances el més transversals possible”, ha conclòs.

El 12-O, Serra ja va avançar que les imatges vistes a la plaça d’Espanya i a Montjuïc eren “inadmissibles”, amb “braços alçats i crits de ‘Viva Franco'”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut