Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

La Conca d’Òdena retrà homenatge a les víctimes per coronavirus quan acabi el confinament

|

- Publicitat -

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat aquest dimarts en compareixença que els quatre municipis de la Conca d’Òdena confinats tenen previst retre un sentit homenatge a les víctimes que han mort durant el brot per coronavirus al seu territori. Quan acabi el confinament, és previst facilitar que les famílies puguin acomiadar els seus éssers estimats després que no s’hagi pogut fer de la manera tradicional per culpa del confinament. Les últimes xifres facilitades per Salut augmenten a cinc els morts a tota la Conca i eleven la xifra total a 67 víctimes. Només en els quatre municipis confinats, la xifra oficial de morts per la covid-19 són 40.

El nombre de morts a la Conca d’Òdena ha crescut un 200% respecte el mateix període dels darrers cinc anys. En concret, aquest mes de març, ja han mort 140 persones als quatre municipis confinats de la Conca d’Òdena, quan la mitjana és de 46. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que d’aquests 140 només en 40 casos s’ha confirmat la mort per covid-19, ja que no s’està fent el test a tothom. Acompanyat per la resta d’alcaldes afectats, Castells ha explicat que han decidit fer pública aquesta dada ara perquè creuen que important informar amb transparència i “per alertar, que no alarmar” la població. “És important que els joves sàpiguen que no són immunes i que, a més, són grans portadors del coronavirus”, ha subratllat.

Publicitat

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha ofert aquest dimarts les dades oficials de morts als municipis confinats de la Conca d’Òdena (Vilanova del Camí, Igualada, Santa Margarida de Montbui i Òdena). En aquests quatre municipis, aquest mes de març, han mort 140 persones, el triple que en el mateix període de l’any passat. En 40 dels casos s’ha confirmat que la causa ha estat el coronavirus, mentre que a la resta no, ja que no se’ls ha fet el test.

Castells ha explicat que ha decidit fer públiques aquestes dades ara per tal d’alertar la població que la situació a la Conca d’Òdena és “molt greu”, i ha insistit en reclamar 70.000 testos ràpids per poder fer-los a tota la població de la zona i així aïllar aquelles persones que, sense saber-ho, puguin contagiar la resta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut