Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

La Comissió Europea paga 10.000 MEUR pel primer desemborsament dels Next Generation a Espanya

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha pagat aquest dilluns els 10.000 milions d’euros del primer tram dels fons Next Generation a Espanya. Després que la setmana passada la Comissió Europea donés el vistiplau definitiu al primer desemborsament a Espanya dels fons de recuperació, la presidenta Ursula von der Leyen ha anunciat aquest dilluns el pagament. Poc després, el president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha confirmat que els diners ja estan ingressats al Tresor espanyol. “El nostre país no s’atura, avancem amb decisió en el desplegament del pla de recuperació”, ha piulat Sánchez. Espanya és el primer estat de la Unió Europea en rebre fons d’aquest mecanisme creat arran de la pandèmia.

Publicitat

“Espero tenir més bones notícies per a altres estats de la Unió Europea ben aviat”, ha dit Von der Leyen. El vicepresident de la CE i responsable d’Economia i Comerç, Valdis Dombrovksis, ha assegurat que el primer pagament a Espanya permetrà “desplegar inversions ecològiques i digitals, iniciar reformes per enfortir la resiliència econòmica i recuperar-se de la crisi i preparar-se per al futur”.

El mes d’agost, Espanya ja va rebre 9.000 MEUR de prefinançament dels fons, i els 10.000 milions que rebrà ara són els primers que ja estan condicionats al compliment dels objectius fixats en el pla de recuperació.

En concret, s’hauran de complir 52 objectius fixats en àmbits diversos com la mobilitat, l’energia, el mercat laboral o la política fiscal. A partir d’ara, el govern espanyol haurà de demostrar que els compleix per seguir accedint a la resta de diners. El següent pagament és de 12.000 milions d’euros i està més centrat a l’assoliment de modificacions en el mercat laboral.

Et pot interessar  Von der Leyen, reelegida presidenta de la Comissió Europea amb l'aval d'una àmplia majoria de l'Eurocambra

El pla de recuperació d’Espanya s’eleva als 69.500 MEUR en ajudes. Per ara, el govern de Pedro Sánchez no ha demanat accedir als préstecs que també té preassignats, que són de fins a 70.000 milions més.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut