Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La Comissió Europea facilitarà recursos per aprendre català al programa Erasmus+ abans d’octubre

L'executiu europeu reconeix la importància de "promoure la diversitat lingüística" i fomentar llengües "regionals i minoritàries"

|

- Publicitat -

Un pas més per a l’aprenentatge de la llengua catalana. La Comissió Europea s’ha compromès a incloure informació sobre els recursos gratuïts disponibles per aprendre català, basc i gallec a través de la plataforma de suport lingüístic en línia (OLS) del programa Erasmus+ abans d’aquest mes d’octubre. Així ha respost la Comissió a una pregunta plantejada pels eurodiputats de Junts i ERC, així com per quatre membres més de l’Eurocambra, sobre la inclusió del català a la plataforma.

L’executiu europeu reconeix la importància de “promoure la diversitat lingüística” i fomentar llengües “regionals i minoritàries”. En aquest sentit, la Comissió assegura que la inclusió “forma part de les prioritats generals del programa Erasmus+” i que cal “inspirar, sensibilitzar i presentar enfocaments a responsables polítics, ONG, escoles i organitzacions culturals”.

Publicitat

La Comissió té previst incloure informació sobre els recursos gratuïts disponibles per aprendre català, basc i gallec, proporcionats per les regions on es parlen aquestes llengües, així com enllaços a aquests recursos a la plataforma de suport lingüística (OLS) abans de l’octubre de 2023

Et pot interessar  VIDEO | L'humorista Txabi Franquesa deixa amb un pam de nas una dona que fa 60 anys que viu a Catalunya i no s'ha dignat a aprendre català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut