Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Comissió Europea convoca PSOE i PP a una nova reunió a Madrid per desbloquejar la renovació del CGPJ

"Estic convençut que és possible assolir un acord. Els elements hi són. Cal voluntat política" assenyala Reynders

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha convocat el PP i PSOE a una nova reunió a Madrid a finals de març per intentar desbloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Així ho ha anunciat el comissari de Justícia, Didier Reynders, després de la trobada que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari de relacions internacionals del PP, Esteban González Pons, han tingut aquest dimecres a Estrasburg. Reynders ha dit ser “optimista” sobre la possibilitat que ambdues parts assoleixin un acord.

En una atenció a mitjans després de la trobada, Reynders ha dit ser optimista sobre la possibilitat que el PP i el PSOE tanquin un acord després d’haver vist avenços en les negociacions. “Estic convençut que és possible assolir un acord. Els elements hi són. Cal voluntat política”, ha assenyalat el comissari.

Publicitat

Malgrat haver donat un termini inicial de dos mesos per a la negociació, que hauria d’acabar el 31 de març, el comissari de Justícia ha apuntat ara que el termini podria ser més flexible. “No s’han de fixar últims dies. Soc a la disposició per continuar les discussions si cal. El que és essencials és constatar que avancem”, ha afirmat el comissari.

Pons veu les posicions “congelades”

Després de la reunió, Pons ha indicat que les posicions segueixen “congelades” i ha remarcat que no hi ha “avenços”. “Volem una reforma del model del poder judicial que garanteixi la independència dels jutges. Sense això no farem cap pas endavant”, ha afirmat, tot indicant que el PP no té “cap pressa” en les converses.

“Continuarem parlant amb l’esperança que en algun moment hi hagi una cessió que garanteixi la independència dels jutges a Espanya”, ha assenyalat. Pons també ha considerat “contradictori” que el govern espanyol negociï amb el PP com garantir la “independència judicial” amb un nou model de CGPJ mentre “l’ataca” amb la llei d’amnistia.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc

Al seu torn, Bolaños ha apuntat que el fet que ambdues parts segueixin negociant és “una bona notícia” i ha subratllat que l’acord per renovar el CGPJ és “imprescindible”. “El fet de seguir asseguts i intentant apropar posicions ja és un avenç”, ha indicat el ministre, que no ha volgut valorar les possibilitats que veu d’assolir un acord.

Tercera reunió

La reunió d’aquest dimecres a Estrasburg és la tercera que han celebrat Bolaños i González Pons amb la mediació de Reynders per desbloquejar la renovació del CGPJ. Les dues anteriors, celebrades el 31 de gener i el 19 de febrer, s’havien fet a la Comissió Europea a Brussel·les. En l’acceptació per fer de mediador en un “diàleg estructurat” entre el PSOE i el PP per desbloquejar la renovació del CGPJ, Reynders va donar a les parts fins a finals de març per intentar assolir un acord. El polític liberal belga va fixar aquest termini perquè farà un pas al costat per fer campanya per ser el pròxim secretari general del Consell d’Europa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut