Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Comissió Europea anuncia l’activació de préstecs per 2.000 milions destinats a Ucraïna

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres que posarà en marxar préstecs per 2.000 milions d’euros per donar suport financer a Ucraïna. L’ajuda forma part de la primera entrega de crèdits anunciada a finals de setembre per part del mateix executiu europeu, un paquet valorat en un total de 5.000 milions d’euros. D’aquesta manera, la Unió Europea eleva a 3.000 milions d’euros l’ajuda en forma de préstecs que ha posat a disposició d’Ucraïna durant la segona meitat d’aquest any (fins ara Kíiv n’havia rebut mil). Pel comissari encarregat del pressupost i l’administració, Johannes Hahn, “el finançament europeu és una altra forma que tenen els estats membres d’expressar la seva solidaritat a Ucraïna”.

A més, la Comissió també ha detallat que afegirà 11.000 milions d’euros als fons Next GenerationEU, destinats a impulsar la recuperació després de la crisi de la covid-19. Des de la posada en marxa del programa el juliol de 2021, l’executiu ha activat 157.600 milions d’euros.

Publicitat

Tant les ajudes a Ucraïna com el recursos destinats als Next GenerationEU s’han obtingut a través de bons amb venciments a set i vint anys.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut