Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La comissió de Treball de l’Eurocambra durà al ple que la fixació de salaris mínims l’estableixin els estats

|

- Publicitat -

La comissió de Treball de l’Eurocambra ha aprovat aquest dijous deixar en mans dels estats la fixació de salaris mínims.

Els eurodiputats han donat llum verda a que hi hagi uns “requisits mínims per protegir els salaris”, però tot “respectant” els “poders de les autoritats nacionals i actors socials per determinar els salaris”.

Publicitat

Els eurodiputats volen que els 27 hagin d’avaluar si els seus salaris mínims són “suficients”. El posicionament en comissió arriba després que la Comissió Europea presentés ara fa un any la proposta de salaris mínims a la Unió Europea, un projecte en què es limitava a instar els estats a fixar retribucions “justes” i a suggerir alguns indicadors per determinar el que és un “salari mínim adequat”.

L’aprovació en comitè és el primer pas de l’Eurocambra per definir la seva posició negociadora sobre aquesta qüestió, que haurà de ser ratificada pel ple. Posteriorment començaran les negociacions entre l’Eurocambra i el Consell per acordar la proposta definitiva.

A la Unió Europea, 21 dels 27 països tenen salaris mínims, mentre sis – Àustria, Xipre, Dinamarca, Finlàndia, Itàlia i Suècia- es regeixen per negociacions col·lectives.

Et pot interessar  El Parlament Europeu diu que el Corredor Mediterrani és una "xarxa clau" i insta a que estigui completat abans del 2030
Publicitat

Opinió

Minut a Minut