Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La comissió de Treball de l’Eurocambra durà al ple que la fixació de salaris mínims l’estableixin els estats

Els eurodiputats demanen que s’avaluï si els salaris mínims són “suficients”. Malgrat això, volen que les autoritats nacionals siguin qui estableix el salari mínim

Agències 11/11/2021

La comissió de Treball de l’Eurocambra ha aprovat aquest dijous deixar en mans dels estats la fixació de salaris mínims.

Els eurodiputats han donat llum verda a que hi hagi uns “requisits mínims per protegir els salaris”, però tot “respectant” els “poders de les autoritats nacionals i actors socials per determinar els salaris”.

Els eurodiputats volen que els 27 hagin d’avaluar si els seus salaris mínims són “suficients”. El posicionament en comissió arriba després que la Comissió Europea presentés ara fa un any la proposta de salaris mínims a la Unió Europea, un projecte en què es limitava a instar els estats a fixar retribucions “justes” i a suggerir alguns indicadors per determinar el que és un “salari mínim adequat”.

L’aprovació en comitè és el primer pas de l’Eurocambra per definir la seva posició negociadora sobre aquesta qüestió, que haurà de ser ratificada pel ple. Posteriorment començaran les negociacions entre l’Eurocambra i el Consell per acordar la proposta definitiva.

A la Unió Europea, 21 dels 27 països tenen salaris mínims, mentre sis – Àustria, Xipre, Dinamarca, Finlàndia, Itàlia i Suècia- es regeixen per negociacions col·lectives.