Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La comissió de peticions del Parlament Europeu, presidida per Dolors Montserrat, insta a obrir una “investigació preliminar” sobre l’aplicació del 25% de castellà

|

- Publicitat -

La comissió de peticions del Parlament Europeu insta la Comissió Europea a obrir una “investigació preliminar” davant la petició d’un pare que ha demanat empara a Europa en considerar que no s’està aplicant el 25% de castellà a l’escola dels seus fills. El pare, Jordi López ha expressat la seva satisfacció per la resposta europea i ha lamentat que el govern espanyol miri “cap a un altre costat” quan, segons ha dit, no es respecten les sentències judicials. “Les famílies que defensem el 25% no estem en contra del català. Soc català i em dic Jordi. Volem que els nostres fills estudiïn amb igualtat de condicions tant en espanyol com en català”, ha afegit en declaracions des dels passadissos del Parlament.

El juny del 2022, López va enviar una carta al Parlament Europeu, que ha tingut resposta al gener. La comissió de peticions de la cambra, presidida per la popular Dolors Montserrat, li comunica que han examinat la seva demanda i que l’han declarat “admissible” perquè es tracta d’un tema que està dins dels àmbits d’actuació de la Unió Europea. I li expliquen que han demanat a la Comissió Europea que faci una “investigació preliminar” sobre el tema.

Publicitat

Per la seva banda, la diputada de Cs Anna Grau ha celebrat que el Parlament Europeu s’hagi pres la qüestió “seriosament”. I ha criticat que el PSC no només “no hagi fet res” sinó que hagi pactat uns pressupostos “hispanòfobs”.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut