Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La Comissió de la Dignitat convoca un tall reivindicatiu davant Via Laietana 43 el 22 d’abril

L'escriptora Gemma Pasqual, autora de "Torturades", i les 22 dones que aporten el seu testimoni llegiran fragments del llibre per tal de "trencar el silenci"

|

- Publicitat -

La comissària de Via Laietana 43, on tantes persones van ser torturades i assassinades a mans del franquisme, continua lluny de convertir-se en un espai de reparació i memòria, tal com demanen les víctimes i diferents entitats. Per aquest motiu, i davant la inacció dels organismes estatals responsables per fer-ho realitat, entitats com la Comissió de la Dignitat continuen lluitant per denunciar les barbàries que tenien lloc dins la comissaria. Així, l’entitat ha convocat un tall reivindicatiu davant l’edifici de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya el pròxim dissabte, 22 d’abril, a les 18 hores de la tarda.

L’acte reivindicatiu comptarà amb la presència de l’escriptora Gemma Pasqual, autora del llibre “Torturades” que recentment ha publicat l’editorial Comanegra, i que recull el testimoni de 22 dones que van patir la violència policial dins la comissaria. Precisament, les 22 dones víctimes de la repressió policial i les tortures també seran presents a l’acte per tal de llegir fragments del llibre. i, tal com exposa Pasqual, “trencar el silenci sense por”.

Publicitat

 

Et pot interessar  El govern de Collboni desvincula designar la prefectura de Via Laietana com a centre memorial d'un canvi d'usos immediat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut