Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La CGT se suma a la vaga a l’ensenyament del 25 i 26 de gener

El sindicat critica, entre d’altres, que no s’avança cap al 6% del PIB en educació, no es deroga el decret de plantilles i que la democràcia als centres “brilla per la seva absència”

Redacció 16/01/2023
Foto: Arxiu

La CGT ha decidit convocar vaga a l’ensenyament els pròxims 25 i 26 de gener, sumant-se així a la resta sindicats educatius i de sanitat en les mobilitzacions per la defensa dels serveis públics. És la decisió a la qual s’ha arribat després que el sindicat dugués a terme un procés assembleari a tots els territoris durant la primera setmana lectiva del mes de gener. A través d’un comunicat, la CGT exposa que des del Govern “sol s’ha mostrat la seva inoperància negociadora i una nul·la voluntat per tal de revertir algunes de les retallades que fa anys estan implementant i que els sindicats fa temps que estem denunciant”.

El sindicat critica que no s’avança cap al 6% del PIB en educació, no es deroga el decret de plantilles, la democràcia als centres “brilla per la seva absència”, el procés d’estabilització és “insuficient” i ha valorat com a insuficient la proposta dels sexennis. Per tot això, manifesten que la seva paciència s’ha acabat, i després de debatre amb els afiliats de diferents regions de Catalunya, la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya ha decidit convocar la vaga i afegir-se així a la resta de sindicats educatius i de sanitat.