Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Catalunya Nord pateix l’augment de l’extrema dreta i Le Pen s’imposa amb un 32,74%

|

- Publicitat -

La candidata de Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, s’ha imposat als Pirineus Orientals, a la Catalunya del Nord, amb un 32,74% dels vots en la primera volta de les presidencials franceses. La líder del partit d’extrema dreta ha superat en més de 12 punts Emmanuel Macron, tot i que amb una abstenció que s’ha situat en un 24,23%. Le Pen també ocupa la primera posició a Perpinyà, la ciutat on el seu partir governa de la mà de Louis Aliot, i ho fa molt per davant del fins ara president francès. A la ciutat, la candidata d’extrema dreta s’ha endut un 27,39% dels sufragis i Macron ha quedat en tercer lloc amb un 21,40% dels vots. La segona posició se l’ha endut el candidat d’esquerra pel partit de França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon (25,74%).

Sense sorpreses. Els resultats de la primera volta de les eleccions presidencials franceses han deixat l’escenari esperat a la Catalunya del Nord. La candidata d’extrema dreta s’ha imposat al departament dels Pirineus Orientals i ho ha fet amb força avantatge respecte de Macron. Le Pen s’ha endut un 32,74% dels vots, en un escenari on l’abstenció s’ha acostat a les expectatives i s’ha situat prop del 25%.

Publicitat

En el conjunt del territori, Macron ha sumat un 20,54% dels sufragis i Mélechon, un 19,20%. Molt per sota ha quedat l’altre candidat d’extrema dreta, Éric Zemmour, amb un 9,23% dels sufragis.

Tampoc hi ha hagut sorpreses en els resultats a la capital, Perpinyà. Aquí Le Pen, que divendres hi va fer el míting final, ha escombrat i s’ha endut un 27,39% dels vots. A la ciutat, que Reagrupament Nacional governa, l’abstenció s’ha enfilat per sobre del 30% (30,76) i Macron ha quedat en tercera posició, per darrere de Mélenchon.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025

En el conjunt de França, Macron se situa en la primera posició per a la batalla final amb un 27,6% dels suports davant del 23,41% que ha obtingut Le Pen. La segona volta se celebrarà el 24 d’abril i els francesos hauran d’escollit entre Macron i Le Pen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut