Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Catalunya Nord acollirà l’acte de l’ANC per commemorar l’1-O

|

- Publicitat -

L’ANC han anunciat aquest dimecres que commemorarà l’1 d’octubre amb un acte polític a la Catalunya Nord per reivindicar el paper que va tenir en “la compra, emmagatzematge i distribució” de les urnes del referèndum del 2017. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha explicat en una roda de premsa que es vol celebrar la “creativitat” i la “imaginació” dels ciutadans quatre anys després del plebiscit. Després de l’acte del dia 1, es preveu que una columna de cotxes encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O arribi fins a Figueres, on tindrà lloc un concert. L’ANC, amb el suport d’Òmnium i l’AMI, també convoca tres marxes simultànies a peu pel dia 2 i un altre acte polític de clausura a Barcelona el diumenge 3 d’octubre.

“Volem posar en valor la força de la gent mobilitzada, és una demostració de força popular i de control del territori”, ha indicat Paluzie. En el mateix sentit, ha lamentat que “estem en un moment en què l’1-O es vol enterrar” i que “posar en valor la mobilització popular de l’1-O ja per si mateix és un missatge a les institucions i als partits politics”.

Publicitat

Les entitats ja van anunciar el passat 8 de juliol que convoquen les manifestacions per la Diada i el primer cap de setmana d’octubre sota el mateix lema: “Lluitem i guanyem la independència”.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut