Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

La catalanofòbia de Vargas Llosa rep un allau de plantofades a la xarxa

L’escriptor assegura que el català fora de Catalunya “no serveix de res. Són espanyols”, i Òscar Andreu respon: “Quan els danesos surten de Dinamarca, el danès no els serveix. Són espanyols”

Redacció 29/09/2021
Mario Vargas Llosa i Josep Borrell en un acte antiindependentista a Barcelona l'octubre del 2017.

El conegut escriptor representant de l’unionisme espanyol més ranci, Mario Vargas Llosa, ha tornat a demostrar la seva catalanofòbia extrema. En una entrevista a l’ABC, Vargas Llosa ha assegurat que “Quan els catalans surten de Catalunya, el català no els serveix. Són espanyols”. El vistós titular ha encès les xarxes, omplint-les de crítiques i comentaris que deixen en evidència l’escriptor i el seu odi.

Una de les respostes més divertides ha estat protagonitzada pel famós humorista català Òscar Andreu, el qual ha expressat el mateix que Vargas Llosa però parlant de Suïssa i arribant a la mateixa conclusió: “Quan els danesos surten de Dinamarca, el danès no els serveix. Són espanyols”. “El típic ‘son españoles’ dit amb to de ‘que se jodan’, no?”, ha etzibat l’humorista en una altra piulada.


Més enllà de l’humor, hi ha qui ha deixat l’escriptor amb un pam de nas, com la periodista especialitzada en vot exterior Mireia Domènech Bonet, explicant que en els últims 20 anys de trajectòria a l’estranger, el castellà “encara és hora que em serveixi per treballar avui”. Assegura que el va aprendre “com a llengua estrangera”, ja que ha viscut a Bèlgica, Alemanya i Suïssa.