Diumenge, 3 de juliol de 2022 - Edició 1438
La República

La Casa Reial i el Gobierno a la desesperada per desempallegar-se de Juan Carlos I

Per tal d’intentar salvar la imatge de Felipe VI, es plantegen que el monarca abandoni la Zarzuela o fins i tot l’exili

Redacció 09/07/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el rei Felip VI, al Palau de Marivent / ACN

Els escàndols del borbó Juan Carlos I ha causat el caos a les institucions espanyoles, que han començat una estratègia a la desesperada per intentar rescatar l’actual monarca, Felipe VI, dels draps bruts que envolten el seu pare. El Palau de la Zarzuela i la Moncloa es troben en una situació delicada després de rebre informacions gairebé diàries sobre les quantitats milionàries de Juan Carlos I a paradisos fiscals.

Fonts properes al màxim nivell executiu han avançat a El Confidencial que la Casa Reial i el Gobierno han començat a estudiar possibles sortides a la situació gairebé insostenible, al marge de les investigacions que està duent a terme Fiscalia Anticorrupció, a part de la Justícia suïssa, que són qui realment es pren seriosament el cas. Però la gravetat dels fets ha arribat a tal punt, que la línia que s’hauria marcat el Gobierno és que el monarca abandoni la Zarzuela o fins i tot que s’exiliï del país. Les dues institucions estan d’acord que l’anterior cap de l’estat espanyol s’allunyi el màxim possible de l’actual monarca, el qual també està tacat per les informacions que van sortint dia rere dia.

Per la seva banda, ha quedat demostrat el fervorós desig de Pedro Sánchez per mantenir l’estat monàrquic, allunyant-se de la ideologia que plantejava el Gobierno “més progressista de la història”: “La mateixa Casa Reial està marcant distàncies davant d’aquestes informacions inquietant, pertorbadores, i això és una cosa que agraeixo”, va deixar anar aquest dimecres.