Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

La Casa Reial és intocable a RTVE i desperta els tics dictatorials de la “progressista” Rosa María Mateo

L’administradora única de l’ens fulmina els treballadors que han escrit aquest càiron sobre la princesa Elionor: “Se’n va d’Espanya, com el seu avi”

Redacció 10/02/2021
Captura del càiron que tanta polseguera ha aixecat.

Escàndol a RTVE. Rosa María Mateo, amb fama de progressista, ha demostrat avui el seu veritable tarannà inquisitorial. Aquest matí, durant l’emissió del programa ‘La Hora de la 1’ de TVE, en una informació sobre el fet que la princesa Elionor vagi a estudiar a Gal·les, s’ha sobreimprès en un càiron la llegenda: “Leonor se’n va d’Espanya, com el seu avi”. Fins aquí tot normal. El rètol no diu res de l’altre món i relata uns fets objectius. Però, esclar, ja se sap que a Espanya, quan es toca la Casa Reial, tot tremola. I així ha estat. Rosa María Mateo no ha trigat gaire en fer un comunicat “lamentant profundament” el que assegura que “és un greu error” i informant que ha “adoptat les mesures immediates perquè els responsables d’aquesta equivocació siguin rellevats dels seus llocs de treball”. Continua afirmant que es tracta “d’una greu irresponsabilitat que no pot entelar el compromís indestructible de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l’Estat i sobre totes elles, la Corona”. Tot en ordre, sí, senyora.

Unides Podem preguntarà per escrit al Congrés a l’administradora provisional única de RTVE si ha rebut una trucada del Palau de la Zarzuela abans de rellevar aquests treballadors. Segons un comunicat de la formació lila, són dos els treballadors acomiadats pel rètol emès aquest dimecres. El portaveu parlamentari d’Unides Podem, Pablo Echenique, ho ha criticat. “L’administradora única de RTVE acomiadarà treballadors per un rètol? A Felip VI li sembla bé que acomiadin treballadors per no molestar-lo?”, qüestiona.