Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La carta d’una veïna desesperada de Sant Martí Sarroca: “És una ciutat sense llei”

|

- Publicitat -

“Des del canvi de govern municipal, la població de Sant Martí Sarroca s’ha convertit en una ciutat sense llei”. Així de contundent ha estat una veïna de Sant Martí Sarroca sobre la gestió municipal del poble. En una carta que ha fet arribar a La República, l’autora ha expressat que des del 2019, justament amb el canvi de govern municipal, “la delinqüència juvenil a la població ha anat en augment”. Assegura que aquest 2021 “s’han assaltat domicilis, amenaçat de mort a crits al mig del carrer a guàrdies municipals, i han marxat famílies que feia més de 50 anys que hi vivien”.

Però la veïna no s’atura aquí, i també remarca l’existència d’un negoci de marihuana al centre del municipi, les destrosses de mobiliari urbà o l’existència de vehicles mal aparcats que mai es retiren. Tot plegat, amb un guàrdia municipal que “ens fa saber que ell no pot fer res”. “Molts sentim que estem pagant impostos a fons perdut”, ha lamentat, destacant les bones intencions d’alguns membres de vigilància que fins i tot han acabat agredits alguna nit mentre feien la seva feina.

Publicitat

Finalment, la veïna assegura que “ja no sabem què fer davant aquesta situació de perill”, i ha volgut fer pública la situació. En aquests moments, a Sant Martí Sarroca hi governa l’alcalde del partit independent Foment Martinenc, Josep Maria Padullés, amb el suport d’ERC i la CUP.

Llegeix la carta sencera aqui:

“Benvolgut Sr. Director:
Em refereixo a vostè en la meva qualitat de veïna de Sant Martí Sarroca, amb el propòsit d’expressar el meu disgust i el de molts dels veïns de la població, a causa de les situacions viscudes aquest any i especialment des de març de 2019, amb el canvi de govern municipal.
Ja que hem vist amb preocupació que els índexs de delinqüència juvenil a la població han anat en augment durant els últims anys. Per tant, tenint en compte l’excel·lent reputació que gaudeix el seu diari i la necessitat de transmetre la informació de primera mà per a disminuir aquests percentatges tan alarmants, o si mes no que es posi en coneixement públic que des del canvi de govern, la població de Sant Martí Sarroca s’ha convertit en una ciutat sense llei.
Tant és així que hem pogut viure en els últims mesos fins i tot agressions a alguns dels membres de el cos de Guàrdies municipals i l’ajuntament no ha fet res a l’respecte… Bé si, emetre un comunicat menystenint a aquests membres …
En el que porta d’any, s’han assaltat domicilis, han amenaçat de mort a crits al mig del carrer a un dels membres de el cos i fins i tot han mort joves de terme municipal provocant la marxa de diverses de les famílies del municipi, alguna d’elles portant mes de 50 anys en la població.
Es pot veure circulant per les vies principals a xavals amb moto, sense casc, fent maniobres perilloses, diversos conductors ebris, a més de veure que hi ha vehicles amb avisos de retirada, que mai es retiren … Al centre de la població hi ha una casa que és una planta de processament i distribució de Marihuana. S’han calat foc a contenidors i mobiliari públic i fins i tot hem pogut veure a vehicles impactant contra edificis i vehicles de veïns, sense que el guàrdia que porta tota la vida faci res … Doncs ens fa saber sempre que ell no pot fer res … Llavors quin és el propòsit del seu càrrec? No és cert que els vigilants municipals han de preservar la seguretat ciutadana i dels béns del municipi? Quan aquest senyor ens informa que no pot fer res … Molts sentim que estem pagant impostos que cauen en sac foradat o a fons perdut ja que no hi ha cap intenció de que aquest senyor porti a terme les seves tasques com a membre de l’autoritat …
D’altra banda, des de fa any i mig / dos anys, es va incorporar al cos de vigilància un nou membre, a el qual si sembla preocupar-li el benestar dels ciutadans i en especial aquest estiu en què han agredit al reforç que s’ha contractat per a la vigilància nocturna… Aquests dos senyors (el nou membre i el reforç), estan fent molt bé la seva feina, però tot i així l’Ajuntament no fa res per millorar les condicions del poble … Ja que fins i tot en una ocasió vaig haver de trucar a el telèfon d’el servei de guàrdia municipal, per a avisar-los que els estaven tramant un parany per agredir-los amb una navalla…

Des d’aquests últims anys som molts els veïns que ens estem sentint desemparats davant aquesta situació i sabent que els membres del cos de vigilants estan amb les mans lligades davant aquesta situació tan preocupant… Doncs les denúncies i multes que ells emeten semblen caure en sac foradat… doncs se segueixen incomplint normatives, de seguretat viària i ciutadana… Una ja no sap que fer ens aquesta situació de perill, per aquest motiu preguem que es posi en coneixement públic les situacions que hem de suportar els veïns de Sant Martí Sarroca
Esperant la seva ràpida i positiva resposta, m’acomiado.
Qui transcriu als divuit dies del mes de setembre de 2021.
Atentament.
Una veïna preocupada pel benestar”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut