Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La carta del conseller Cambray a les escoles catalanes: “No heu de fer cap canvi en els projectes lingüístics”

El conseller d’Educació garanteix l’empara del Departament i defensa el model d’escola en català

Agències 24/11/2021
Els consellers Cambray i Garriga, en roda de premsa el 23 de novembre del 2021

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha enviat una carta als directors dels centres educatius instant-los a no fer cap canvi en els seus projectes lingüístics, malgrat la decisió del Tribunal Suprem sobre el 25% del castellà. El conseller considera la decisió del Suprem una “greu atac” als fonaments del model d’escola catalana i insisteix que l’ensenyament de les llengües no va de percentatges. Per tot això, assegura als directors que no han de fer cap canvi en els seus projectes i els garanteix que el Departament estarà sempre al seu costat, “donant empara” a la seva vocació de servidors públics. El conseller finalitza la seva missiva amb la frase: “L’escola a Catalunya, en català”.

Cambray aprofita també la carta per agrair la tasca a directors i docents i els envia un missatge de tranquil·litat. “Tenim plena confiança en vosaltres i volem que seguiu treballant exactament com ho heu fet fins ara”, detalla.

A més, explica que des del Govern es potenciaran les eines lingüístiques que tenen els centres al seu abast en el marc del pla de promoció del català anunciat fa unes setmanes. Cambray defensa també que el model d’escola en català té un ampli consens social, pedagògic i polític i garanteix l’aprenentatge del català i el castellà en finalitzar l’etapa obligatòria.