Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern està morta

|

- Publicitat -

El desgavell de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus culminarà amb la cancel·lació de la proposta per part del Comitè Olímpic Espanyol.

Així ho ha assegurat el diari ARA, dient que el COE ho anunciarà oficialment durant les pròximes hores. Segons el diari, la candidatura va passar a ser exclusivament catalana després de les dificultats i negatives constants de l’Aragó per fer-la conjuntament. De fet, el COE culpa directament el president Javier Lambán d’haver fer esclata la candidatura amb les seves declaracions.

Publicitat

El COE espera que es pugui tornar a valorar una candidatura de cara al 2034, una nova trampa de col·laboració amb l’estat a la qual el Govern no ha de caure, però mentrestant l’executiu s’ha quedat amb un pam de nas, ja que feia mesos que estava bolcat en aquest assumpte i que havia fet pujar la mosca al nas a molts partits, associacions de les comarques afectades i als ecologistes que no veien viable la possible celebració d’aquests Jocs.

D’altra banda, aquesta candidatura també suposava la imatge d’unitat amb Espanya que costava de creure per part d’un Govern que per primer cop a la història tenia una majoria independentista. Faltarà veure si després dels Jocs, el Govern tornarà a centrar-se en la independència o si sorgiran altres propostes de col·laboració amb Espanya per intentar un diàleg que ja fa massa temps que està mort.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut