Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

La candidatura catalana dels Jocs espanyols d’Hivern està tocada de mort

|

- Publicitat -

El COE podria anunciar que renuncia a la candidatura dels Jocs d’Hivern de l’any 2030. El diari ARA assegura que malgrat que Alejandro Blanco obrís la porta a treballar una candidatura en solitari amb Catalunya per les desavinences amb l’Aragó i les dificultats que hi posa Lambán, la Moncloa seria partidària de deixar-ho córrer. Algunes fonts de l’executiu espanyol han assegurat al diari ARA que no els interessa una disputa entre territoris que es pugui interpretar com un tracte de favor a la Generalitat de Catalunya, i més quan d’aquí poc hi haurà eleccions municipals i generals. És per això que des de la Moncloa creuen que la candidatura morirà abans de presentar una proposta definitiva per part del COE.

Publicitat

A més, l’executiu espanyol considera que cada dia que passa, la imatge que dona el COE és pitjor per tot el desgavell i desacords al voltant de la candidatura. L’ARA encara va més enllà, i assegura que el comitè ja ha fet saber al Gobierno que no hi haurà candidatura pel 2030 si només la impulsa Catalunya. El final d’aquest trajecte es podria escenificar amb una reunió a Barcelona amb representants de la Generalitat i del COE. Malgrat tot, el president del comitè, Alejandro Blanco, no opina el mateix, i continua tenint la voluntat de redreçar la situació, ja que és el primer que no vol que amb l’anul·lació de la candidatura el guanyador de tot plegat sigui el president de l’Aragó.

Et pot interessar  L’impost temporal de solidaritat de les grans fortunes exposa de nou la diferència fiscal entre Catalunya, Madrid, el País Basc i Navarra
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió