Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La campanya “La universitat, en català!” aplega més de 200 queixes per discriminació del català als graus

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua, juntament amb la SEPC , la FNEC i la BEA, van impulsar una iniciativa per denunciar discriminacions lingüístiques en l’àmbit universitari. Amb el nom de “La universitat, en català!”, la campanya va activar una web que el dia d’avui ha recollit més de 200 queixes relacionades amb els canvis de llengua d’una assignatura, incomplint el pla docent, i la manca d’oferta d’assignatures en català.

Sovint també han rebut una mostra clara d’absència d’assignatures en català, especialment als màsters i postgraus. Els exemples d’aquestes discriminacions són incomptables. Des d’excuses d’una professora que demanava fer presentacions orals en castellà perquè hi havia 2 alumnes d’Erasmus, fins a l’exigència de presentar treballs en castellà perquè “és més fàcil corregir”.

Publicitat

La primera conclusió d’aquesta campanya ha estat que dir que “la majoria d’assignatures s’imparteixen en català” és, com a mínim, qüestionable.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut