Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

La Cambra de Comerç critica la “precipitació” i la “falta de diàleg” de l’Estat amb les mesures d’estalvi elèctric

L’entitat aposta per fomentar l’eficiència energètica i demana més atenció als sectors afectats

Redacció 10/08/2022

La Cambra de Comerç de Barcelona ha criticat aquest dimecres la “precipitació” i “falta de diàleg” amb què, a parer seu, ha actuat l’Estat amb les mesures d’estalvi energètic. Segons l’entitat, cal fomentar mesures d’eficiència energètica i atendre millor les demandes dels sectors econòmics afectats pel decret que regula la climatització dels locals públics. Tal com ha apuntat la Cambra en un comunicat, cal “prendre decisions valentes” però a la vegada “realitzables, efectives i adaptades als sectors que les han d’aplicar”. Tanmateix, lamenta que s’hagin donat només set dies per aplicar el decret, deixant sense marge a les empreses per adaptar-se o fer inversions de millora.

“Hauria estat desitjable cercar més participació dels sectors empresarials afectats, dels agents econòmics i socials, així com de les diferents administracions públiques, amb la finalitat de trobar solucions de consens i, alhora, adaptades a les circumstàncies específiques de les diferents activitats”, ha apuntat l’entitat abans d’alertar de possibles situacions d’inseguretat jurídica.

Després d’analitzar el contingut del Reial decret, la Cambra considera que les mesures recollides encara són “insuficients”, i insta l’Estat i la resta d’administracions implicades a treballar en el foment d’altres accions que contribueixin a fomentar l’estalvi energètic i donant suport als actors econòmics que les han de complir.