Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La bruta estratègia de Toni Cantó per preservar la cadira política podria anar-se’n en orris

|

- Publicitat -

El PSOE ha impugnat la candidatura del PP liderada per Isabel Díaz Ayuso a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig. El recurs dels socialistes a la Junta Electoral, al qual ha tingut accés ‘elDiario.es’, diu que l’exdirigent de Cs Toni Cantó no tenia condició de resident a la Comunitat de Madrid a data d’1 de gener. És a dir, que no es va empadronar dins del termini i, per tant, no té la condició d’elector. Cantó ocupa el lloc numero 5 de la llista d’Ayuso després de marxar de Cs per estar en desacord amb la direcció del partit d’Inés Arrimadas.

Els socialistes argumenten que Cantó va ser diputat autonòmic a les Corts Valencianes i resident a aquella comunitat i, per tant, elector i elegible a la comunitat valenciana fins almenys el 17 de març. La data en què va renunciar al seu escó a la cambra valenciana.

Publicitat

Tot i que Cantó va assegurar que s’havia empadronat a Madrid, el PSOE defensa, en el seu escrit, que el termini censal per poder participar amb ple dret a unes eleccions, tal com marca la LOREG, acaba el dia 1 dels dos mesos anteriors al mes de la convocatòria electoral.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut