Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Bressola crida a participar a la manifestació del 29-M a Perpinyà contra l’atac a la llei Molac

La manifestació vol ser un clam contra la retallada del Constitucional francès dels dos principals articles d’una llei aprovada per àmplia majoria

Avatar
Agències 27/05/2021
La reivindicació de la llengua tornarà aquest dissabte als carrers de Perpinyà.

La Bressola ha emès un comunicat declarant-se “indignada i esfereïda per la decisió del Consell Constitucional del 21 de maig passat concernint la llei Molac. Amb poques setmanes de diferència hem passat de l’esperança a la indignació. El 8 d’abril vèiem com, amb l’aprovació de la Llei Molac per part d’una amplíssima majoria dels diputats, s’obria finalment la porta al reconeixement legal de la immersió lingüística i per tant, de dotar-la d’un marc jurídic que la protegís. Ara, en canvi, per decisió del Consell Constitucional, la voluntat i la sobirania popular que se pressuposa que representen els parlamentaris és menystinguda i bandejada i se decreta que l’ensenyament en llengua regional per sistema d’immersió és considerat anticonstitucional. El nostre projecte educatiu immersiu seria doncs il·legal! Acabem de tornar a cinquanta anys enrere amb la persecució lingüística de l’ensenyament de les llengües territorials.  Amb el pretext de l’article 2 de la Constitució francesa segons el qual la llengua de la República és el francès, l’Estat destrueix un sistema educatiu de 50 anys d’experiència que ha demostrat uns resultats excel·lents, tant lingüístics com de valors humans. Demanem als nostres parlamentaris, als nostres elegits, als nostres representants, de ser a l’alçada del moment terrible que travessa la nostra llengua denunciant aquest nou atac lingüicidi”.

Davant d’aquesta situació fa una crida a participar a Perpinyà, aquest dissabte 29 de maig a les 15h, a la Plaça Catalunya, a la manifestació convocada per associacions com la La Federació d’Entitats de Defensa de la Llengua catalana a Catalunya Nord “per a mostrar un cop més la nostra determinació en continuar lluitant pel reconeixement de la nostra llengua i del nostre model educatiu”.

L’ANC també hi serà present.

https://twitter.com/assemblea/status/1397553841470676992