Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

JxCat se’n fot del PNC i Cleries els anima a unir-se al PSC: “Acabaran abans”

El portaveu de JxCat al Senat reitera les paraules de Torra sobre el nou partit de Marta Pascal: “Les seves declaracions de lleialtat a Espanya quan hi ha presos polítics sonen una mica estranyes”

Redacció 30/06/2020
Pla mitjà de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, compareixent en roda de premsa acompanyada del senador Josep Lluís Cleries i la diputada Míriam Nogueras el 19 de juliol del 2019 (horitzontal)

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha assegurat que veu en el nou Partit Nacionalista de Catalunya “una força sotmesa als interessos d’Espanya i d’alguns interessos econòmics” i ha animat als seus impulsors a unir-se al PSC: “Acabaran abans”.

En declaracions a la Cambra Alta, Cleries ha dit ser respectuós amb la formació que impulsa la seva antiga companya de files i d’escó al Senat, Marta pascal, però ha agregat que les seves declaracions “de lleialtat a Espanya quan hi ha presos polítics sonen una mica estranyes”.

Ha assegurat que no es tracta d’un partit al seu judici ni catalanista, ni sobiranista ni independentista “sinó molt semblant” a altres i en concret, al PSC. “El millor que poden fer és unir-se tots”, ha insistit.

L’excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va escollida el passat cap de setmana secretària general del nou PNC, que s’ha presentat amb la intenció d’agrupar el catalanisme moderat contrari a la via unilateral i que reuneix acadèmics, empresaris i polítics de l’extingida Convergència Democràtica.

Pel que fa al futur del seu propi partit, el PDeCat, de Junts per Catalunya i de la Crida, Cleries ha explicat que s’età en plena negociació. Ha apostat per “accelerar” les decisions i resoldre “ràpid” la situació, amb un nom que agrupi aquest moviment i que en la seva opinió podria ser el de Junts, una marca que s’ha presentat a cinc processos electorals.