Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

JxCat registra esmenes per garantir la B-40, l’ampliació del Prat i el Hard Rock

Batet reclama concreció pels tres polèmics projectes que van encallar els pressupostos

Redacció 23/02/2023
El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet. Data de publicació: dimecres 08 de febrer del 2023, 12:29 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

JxCat registrarà tres esmenes a la llei de mesures fiscals dels pressupostos per a garantir que tirin endavant els tres polèmics macroprojectes que han encallat els pressupostos: la B-40, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Hard Rock. Tot i que els projectes van quedar inclosos en el pacte de pressupostos del Govern amb el PSC, per ara no queden reflectits a les lleis.

Pel que fa a la Ronda Nord, volen concreció per al tram Sabadell-Granollers. Per a l’aeroport, reclamen un dictamen de tots els espais protegits i sobre Hard Rock, exigeixen aprovar el Pla Director Urbanístic durant el primer quadrimestre. En total, Junts entrarà 840 esmenes, 86 de les quals corresponen a la llei de mesures. El president de grup, Albert Batet, ha defensat que “calen garanties” que aquests compromisos, ara “ambigus”, tiren endavant.

“Una alternativa al tripartit d’ERC, PSC i comuns”

Preguntat per si hi ha hagut converses prèvies amb els socialistes, que van condicionar el seu suport als comptes als macroprojectes, Batet s’ha limitat a dir que han parlat “amb tothom qui vol parlar” amb ells, i hi haurien mantingut alguna reunió. Tot i això, ha insistit que no han negociat les esmenes amb altres formacions polítiques.

Amb aquesta intervenció, JxCat vol demostrar que hi ha “una alternativa al tripartit d’ERC, PSC i comuns” i alhora creu que és una oportunitat perquè el Govern demostri si la voluntat de mà estesa va “de debò”.

JxCat ha registrat aquest dijous les esmenes al projecte de pressupostos i divendres registraran les esmenes a la llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic. En aquest bloc hi han inclòs també algunes de les 50 mesures que ja van presentar al Govern en les negociacions, com la deflactació de l’IRPF.