Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

JxCat proposa mesures per protegir el teixit productiu de la crisi del coronavirus

|

- Publicitat -

JxCat ha registrat al Congrés una proposició no de llei que insta el govern espanyol a adoptar mesures urgents “per mantenir l’ocupació i el teixit productiu durant i després del període d’alarma i confinament derivat de la lluita contra l’epidèmia de la covid-19”. En un comunicat, JxCat explica que ha proposat un paquet de mesures econòmiques de suport a les petites i mitjanes empreses (pimes), als autònoms i als treballadors per compte aliena. El grup parlamentari reclama que es facin exempcions d’impostos i deutes als empresaris, entre d’altres, així com garantir el salari dels treballadors afectats per expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTO).

Concretament, pel que fa a les pimes i els autònoms, JxCat proposa que s’aprovi una línia de crèdit a través de l’ICO per finançar l’ajornament de les obligacions financeres per l’aturada o alentiment de l’activitat; la suspensió de les presentacions i autoliquidacions d’impostos almenys de març i abril o l’exempció de les cotitzacions a la seguretat social.

Publicitat

També l’agilització de la tramitació dels ERTO com a causa de força major; que se supengui durant tres mesos l’obligació de registre de jornada a les empreses que no tinguin sistema implantat fora de les instal·lacions; l’adequació dels mòduls d’IRPF i IVA; la suspensió de pagament del lloguer durant tres mesos i dels venciments bancaris.

Pel que fa als treballadors per compte aliena, que es garanteixi una prestació equivalent al 100% del salari, que no consumeixi dret a l’atur, dels treballadors afectats per ERTO i concedir baixes extraordinàries a un dels progenitors assimilable a les baixes de maternitat i paternitat mentre estiguin tancades les escoles.

Et pot interessar  Puigdemont, disposat a tornar a Catalunya i ser president, segons Gonzalo Boye
Publicitat

Opinió

Minut a Minut