Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JXCat posa en dubte el futur del pacte de Govern si Rufián no rectifica

|

- Publicitat -

La bomba de Gabriel Rufián que va fer caure al final de la roda de premsa al Congreso podria arribar a fracturar el Govern. De fet, les seves paraules han desencadenat una intensa crisi entre ERC i JxCat. Així ho ha deixat palès el portaveu dels juntaires, Josep Rius, en una entrevista a Catalunya Ràdio, aquest matí: “Si no rectifiqués analitzarem què passaria en un futur. Tothom ha vist que són unes declaracions fora de lloc i, per tant, demanem una rectificació i desautorització del líder republicà a Madrid”.

En aquest sentit, qualifica les declaracions de Rufián de “lamentables, impròpies, i deshonestes”. Rius també manifesta que “és un d’una extrema gravetat, i més tenint en compte que és un dirigent d’ERC”. En aquest sentit, ha apel·lat directament a Rufián perquè “aporti proves”, si està segur de què diu.

Publicitat

En relació amb el perill en la continuïtat del pacte entre governs, Rius ha reiterat: “Junts és la garantia independentista d’aquest Govern, si no rectifiquen analitzarem a veure què fem. Estem a l’espera de la resposta d’ERC i esperem que ho faci”.

El detonant va ser quan se li pregunta a Rufián sobre les conseqüències de la guerra a Ucraïna i del seu futur com a candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet. Ell va contestar que va ser inquirit pels contactes de Carles Puigdemont i el seu entorn amb presumptes enviats del Kremlin, va ser aleshores va carregar contra les relacions entre l’expresident de la Generalitat i Rússia: “Senyorets que es passejaven per Europa amb gent equivocada i que es creien James Bond”

Unes paraules que han ressonat a les xarxes socials i ha posat en dubte la posició d’Esquerra Republicana dins del Govern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut