Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

JxCat noqueja el Gobierno aconseguint que els lletrats del Congreso acceptin l’esmena per la creació del fons extraordinari

|

- Publicitat -

Els lletrats del Congrés han conclòs que és “indubtable” que l’esmena de JxCat aprovada a la Comissió de Pressupostos per a la creació d’un fons extraordinari covid de 9.362 milions d’euros per a les Comunitats Autònomes -1.600 dels quals per a Catalunya- té “incorrecció tècnica”. Tanmateix, els serveis jurídics de la cambra baixa remarquen en un informe que tot i els “defectes” de l’esmena, “el contingut de la mateixa forma ja part del dictamen”, ja que es va aprovar en la Comissió. El PSOE i Unides Podem hi van votar en contra. Els lletrats sostenen que la via per eliminar la proposta és que les formacions contràries presentin un vot particular que sol·liciti tornar al text original -sense l’esmena- i que es voti en el ple del Congrés.

Fonts del Ministeri d’Hisenda insisteixen que el que està clar és que la proposta de Junts “no es pot executar”, ja que, tal com diu l’informe dels lletrats, el partit independentista proposa donar d’alta un import de 9.362 MEUR que no coincideix amb el que dona de baixa, que és inferior.

Publicitat

La setmana vinent el projecte de pressupostos generals de l’Estat de 2022 es debatrà i votarà en sessió plenària després que hagi passat per la Comissió de Pressupostos, que ha elaborat un dictamen, que és el que arribarà al ple.

Els ministres presentaran les seves partides i es debatran les esmenes a l’articulat i les seccions que no s’hagin incorporat a les fases anteriors i que els grups hagin demanat mantenir vives. Un cop acabat el debat, el ple votarà secció per secció, i si alguna de les seccions cau per majoria simple, cauen tots els pressupostos. Si totes aconsegueixen el vistiplau de la cambra, els pressupostos queden aprovats al Congrés i passen al Senat.

 

unts cola una esmena a la Moncloa de 1.600 milions a favor de Catalunya. El PSOE, humiliat pel gol, intenta frenar l’esmena via lletrats del Congrés, però aquests no només donen total ok a l’esmena sinó que adverteixen Sánchez que només la pot frenar no executant el pressupost

Publicitat

Opinió

Minut a Minut