Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

JxCat no concreta com “es revalidarà l’1-O” si se superen el 50% dels vots

|

- Publicitat -

JxCat ha tornat a afirmar que, si l’independentisme supera el 50% de vots a les eleccions previstes pel 14-F, “es revalidarà” el resultat del referèndum de l’1-O. Tot i això, de nou, la formació no ha concretat com es durà a terme aquest escenari. El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha insistit que l’1-O “continuarà vigent”, sense detallar la proposta de JxCat per implementar el resultat del referèndum del 2017. D’altra banda, Batet ha constatat el “nerviosisme” entre l’unionisme pel nomenament de Laura Borràs com a candidata a les eleccions. De fet, el diputat ha dit al partit liberal que no tenen “autoritat moral ni política per donar exemple” a l’hora de parlar de primàries.

Batet ha subratllat que la proposta de JxCat és “el projecte de la independència per a Catalunya”, basat en el fet de “persistir” i “guanyar junts”. Però JxCat continua sense concretar les “conseqüències polítiques” que tindria el fet que l’independentisme superés el 50% de vots el 14-F.

Publicitat

Dard de Sabrià

Just abans, el president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha emplaçat JxCat a fer pública la seva proposta política i estratègica de futur per a Catalunya. El diputat ha dit que la formació de Carles Puigdemont ha de posar damunt la taula les seves propostes per poder teixir una unitat estratègica de l’independentisme.

Sabrià ha recordat que ERC ha fet l'”esforç” de sintetitzar la seva proposta nacional i compartir-la, i que la CUP està fent el mateix amb la proposta de referèndum. “Ens agradaria saber si JxCat té una proposta”, ha apuntat. “Les propostes ens apropen a la unitat estratègica”, ha reflexionat.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

Borràs i Cs

Batet també ha asseverat que no hi ha “cap novetat” sobre el cas de Borràs i el Suprem, en el cas de presumptes fraccionaments quan la candidata de JxCat era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. “Si hi ha cap novetat és el nerviosisme de l’unionisme pel seu nomenament”, ha deixat anar Batet.

El president de JxCat ha apuntat que Cs no és el “millor partit” per donar “exemple ni autoritat” pel que fa a parlar de primàries, ha afegit en referència a Lorena Roldán, proclamada candidata del partit liberal en unes primàries, tot i que després la direcció va imposar Carlos Carrizosa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut