Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

JxCat i PDeCat consumen la ruptura al Congreso i votaran diferent a l’estat d’alarma

|

- Publicitat -

Els diputats de JxCat i els del PDeCat votaran finalment en direccions diferent a la pròrroga de l’estat d’alarma que se sotmet al Congrés aquest dijous. Segons han confirmat fonts del grup parlamentari, els quatre diputats de JxCat optaran per una abstenció, mentre que els del PDeCat votaran a favor de la pròrroga. Les dues formacions consumen d’aquesta manera la ruptura al Congrés dels Diputats, malgrat que seguiran convivint dins del Grup Plural que comparteixen amb Compromís, Més País i BNG perquè la sortida del PDeCat comportaria que tots anessin a parar al Grup Mixt.

Aquest dimecres les dues formacions ja van registrar propostes de resolució per separat a la pròrroga de l’estat d’alarma, pas previ per a les votacions diferenciades de dijous.

Publicitat

El PDeCat ja havia anunciat prèviament que els seus diputats votarien a favor de l’estat d’alarma, mentre que JxCat ha estat negociant un possible sí fins a última hora sense èxit, i optarà per l’abstenció.

Actualment al grup hi ha quatre diputats del PDeCat i quatre de JxCat. Els dels PDeCat són Ferran Bel, Sergi Miquel, Genís Boadella i Concepció Cañadell. Per JxCat la portaveu, Laura Borràs, Mírian Nogueras, Jaume Alonso-Cuevillas i Mariona Illamola.

Dijous JxCat va registrar 19 propostes de resolució signada per la portaveu del grup, Laura Borràs, que reclama que la durada de l’estat d’alarma sigui d’un màxim de dos mesos i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sigui qui defensi una hipotètica nova pròrroga.

Entre altres, també reclama que el decret permeti establir confinaments domiciliaris i que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que operen a Catalunya estiguin sota l’autoritat del conseller d’Interior, que els podrà imposar serveis extraordinaris.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

El PDeCat, per la seva banda, va presentar tres propostes de resolució signades per Ferran Bel perquè l’estat d’alarma duri quatre mesos, fins el 9 de març, i que el president espanyol hagi de comparèixer cada dos mesos al ple del Congrés per retre comptes de la situació, mentre que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha de fer cada 15 dies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut