Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

JxCat i ERC en plena guerra electoral: Aragonès recorda a Borràs que és l’estat “qui autoritza l’endeutament”

El vicepresident en funcions fa un recompte de les ajudes que ha dut a terme la Generalitat, “malgrat la deixadesa del Gobierno”

Àlex Huguet 26/01/2021
La portaveu de JxC al Congrés dels Diputats i exconsellera de Cultura, Laura Borràs, la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, la portaveu del Govern, Meritxell Budó i el vicepresident, Pere Aragonès, el 8 de setembre del 2020 (horitzontal).

La batalla pels vots tot just acaba de començar, i a poc a poc els principals partits independentistes s’allunyen més, tirant-se els plats pel cap els uns als altres, en lloc de treballar cap a una mateixa idea que tenen en comú: la independència. Aquest dimarts, la candidata per JxCat, Laura Borràs, ha criticat l’actual Govern per la part econòmica, és a dir, amb la tasca del vicepresident Aragonès, i ha dit que “s’hauria pogut endeutar més en uns moments que hi ha necessitat d’ajuts directes”.

Per la seva banda, Pere Aragonès no ha trigat a reaccionar i s’ha dirigit a Borràs des del seu compte de Twitter: “Em sorprèn que havent estat al Govern no recordi com funciona això”, ha dit, i ha aclarit que “qui autoritza l’endeutament és l’estat, no la Generalitat”, i ho ha relacionat amb l’objectiu dels republicans, que és fer la independència per fets com aquest. A banda d’això, el vicepresident en funcions també ha fet un recompte del “marge limitat de la Generalitat per ajudar la gent” malgrat la “deixadesa del Gobierno“.