Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

JxCat i ERC avalen la comissió d’investigació sobre les residències i demanen treballar en un nou model de gestió

|

- Publicitat -

Els grups parlamentaris d’ERC i JxCat han presentat esmenes a la proposta de creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències durant la pandèmia de la Covid-19 i aposten per anar més enllà i que es treballi en un nou model de gestió. Després que tota l’oposició hagi forçat la creació d’una comissió parlamentària sobre les residències, JxCat i ERC ha avalat la creació de la comissió i han demanat analitzar les causes que han pogut provocar la pèrdua de vides durant la pandèmia i si s’hagués pogut evitar, les variables que han influït en l’evolució de la pandèmia i les patologies prèvies de les persones afectades. També volen saber quins decisions han impactat en la contenció de la pandèmia durant l’estat d’alarma.

De fet, a les esmenes conjuntes de JxCat i ERC proposen determinar les persones físiques, els responsables polítics i administratius que participen de la titularitat i la gestió de les residències de gent gran i les competències i responsabilitats que li corresponen a cadascú “en cada moment.

Publicitat

En una altra esmena, els grups proposen identificar les causes, tant conjunturals com estructurals, que han generat més “efectes negatius” derivats de la Covid-19 i aquelles que han permès respondre de forma “més positiva”.

També volen que es faci un mapa, cartografia o informe sobre els morts i positius de coronavirus així com les residències més afectades a Catalunya, Espanya i a nivell europeu. En la mateixa línia, volen comparar si s’han produït errors de gestió similars en residències catalanes i d’altres de l’Estat o d’Europa.

A partir de les informacions obtingudes, ERC i JxCat proposen estudiar quines han de ser les bases per canviar el model i la gestió residencial catalana.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut