Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

JxCat, ERC, Bildu, CUP, BNG, Més País i Compromís presenten una queixa al Congrés per l’incident de Borràs amb Jusapol

|

- Publicitat -

JxCat, ERC, EH Bildu, la CUP, BNG, Més País i Compromís han presentat una queixa conjunta a la Mesa del Congrés per l’incident patit per la portaveu de JxCat, Laura Borràs, a les portes de la cambra baixa durant la manifestació del sindicat policial Jusapol. Borràs va denunciar que manifestants la van increpar i que els policies de la seguretat del Congrés es van negar a acompanyar-la per poder sortir de la zona de la concentració. Els partits que presenten la queixa consideren “molt greus” els fets i veuen “inadmissible” que la policia encarregada de la seguretat de la cambra baixa i les unitats desplaçades actuessin no només amb “passivitat” sinó també amb “connivència”.

Demanen que s’expliquin els criteris aplicats i “el tracte de favor mostrat amb Jusapol”. “Mai abans a cap altre col·lectiu se li havia permès manifestar-se d’aquesta manera, ni a pensionistes, treballadors o taxistes, per la qual cosa considerem que existeix un clar tracte de favor de la policia amb els seus companys”, afirmen.

Publicitat

“Considerem molt greu que s’hagi permès als manifestants ultres de Jusapol sobrepassar el cordó policial i bloquejar les entrades i sortides del Congrés, proferint amenaces amb les cares tapades amb passamuntanyes i màscares, amb grillons, petards i bengales” així com proferint “amenaces explícites” generant “una situació d’autèntica tensió”.

JxCat, ERC, EH Bildu, la CUP, BNG, Més País i Compromís reclamen que s’exigeixin “responsabilitats als serveis del Congrés per permetre aquesta greu situació i per la seva negativa a facilitar que la diputada Laura Borràs pogués abandonar el Congrés amb seguretat”.

Els partits insten a prendre mesures perquè els atacs “continuats” de la ultradreta contra determinats electes “cessin immediatament”. “Considerem que ha arribat el moment de posar fre a aquestes actituds d’assetjament i amenaça constants”, diuen. També duran la denúncia a la Junta de Portaveus.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut