Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat demana un debat “més àgil” sobre com ha de ser el 14-F

|

- Publicitat -

La diputada de JxCat al Parlament Elsa Artadi ha demanat “canviar el format i fer una cosa molt més àgil i de treball” a l’hora de debatre i decidir com han de ser les eleccions previstes per al 14 de febrer. En una roda de premsa aquest divendres després de la reunió que el Govern ha mantingut amb els grups parlamentaris per abordar els comicis, Artadi ha reclamat “reunions més operatives”, ja que la trobada d’avui li ha semblat “un acte protocol·lari”. Segons ha explicat, no s’ha “entrat” a discutir un ajornament electoral, però ha plantejat dedicar-hi “un monogràfic per parlar d’aquest tema i consensuar-lo entre tots”, ja que és “possiblement el tema més delicat de tots”.

JxCat ha donat suport a la idea d’agrupar tota la propaganda electoral en un sol enviament i ha suggerit, fins i tot, fer-la alhora que s’envia la documentació electoral per part de la Generalitat. Això permetria reduir també despeses en un moment en què les arques públiques han d’afrontar un la crisi del coronavirus. També ha demanat que es prenguin mesures per garantir la legitimitat dels comicis i la participació, amb l’objectiu d’evitar “un abstencionisme generat per la pandèmia”.

Publicitat

Així mateix, Artadi ha apostat per incloure totes les candidatures proclamades a les diferents reunions que es facin i treballar de manera que el 21 de desembre hi hagi “un acord tancat, un consens i unes condicions clares” sobre com seran els comicis.

El tercer grau: una nova injustícia

La dirigent de JxCat també s’ha referit a la denegació del tercer grau penitenciari als líders independentistes empresonats arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Ho ha titllat de “nova injustícia” i ha deplorat que hagi passat mentre governa el PSOE amb Unides Podem a l’Estat. “Només estem veient regressió i regressió de drets i llibertats”, ha criticat, i ha acusat l’executiu espanyol d’estar “del costat de la repressió”.

Et pot interessar  Junts reuneix més de 10.000 inscrits als autocars que s'habilitaran per seguir els actes de Puigdemont a Argelers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut