Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

JxCat demana que el parlament rebutgi la corrupció de la monarquia i l’estat

|

- Publicitat -

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament que busca que la Cambra catalana rebutgi “qualsevol forma de corrupció econòmica com la que en aquests moments es viu per part dels representants de la monarquia” i de qualsevol forma de corrupció institucional, com creu que es produeix a l’estat.

Lal proposta, es votarà el divendres al ple monogràfic sobre corrupció que va sol·licitar Ciudadanos, i “constata que la corrupció es basa en l’abús de poder”, que es pot manifestar de diverses maneres.

Publicitat

Considera que si és amb ànim lucratiu, es tracta de corrupció econòmica i si s’abusa del poder institucional, es tracta de corrupció institucional.

Així, demana que el Parlament “rebutgi qualsevol forma de corrupció institucional, com la que es viu i s’ha viscut en l’àmbit d’estat quan es vol donar resposta judicial a problemes polítics, com el que planteja el reconeixement nacional de Catalunya”.

En una altra proposta, JxCat planteja que el Parlament “denunciï la gestió negligent de casos d’abús sexual a les administracions públiques que suposen un encobriment i per tant corrupció institucional”.

“La gravetat s’accentua quan la no obertura de l’expedient sancionador ni l’activació del protocol genera un missatge nociu per les víctimes, d’indefensió i una total desempara de possibles altres víctimes”, manifesta la iniciativa.

Et pot interessar  Jordi Pujol revela que votarà Junts el 12-M: "Ara toca Junts i votaré en Puigdemont"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut