Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

JxCat demana la compareixença de Maroto al Congrés i al Senat pel tancament de Nissan

Borràs registra una bateria de preguntes al Gobierno sobre aquesta qüestió

Agències 28/05/2020
Pla general de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, a la sessió de control a la cambra baixa el 26 de febrer del 2020 (horitzontal)

JxCat ha demanat la compareixença de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, al Congrés i al Senat perquè doni explicacions sobre el tancament de les tres plantes de Nissan a Catalunya. A més la portaveu de JxCat a la cambra baixa, Laura Borràs, ha registrat una bateria de preguntes al govern espanyol sobre aquesta qüestió. Concretament, vol saber per què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir al gener que el manteniment dels llocs de treball a la planta de Nissan a Barcelona estava garantit. A més, el portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, preguntarà també sobre Nissan a la ministra Maroto en el ple de la setmana que ve. I li demanarà quin és el pla de suport del govern espanyol al sector automobilístic.

Nissan ha notificat oficialment aquest dijous el tancament de les tres fàbriques catalanes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu. Nissan dona feina a 3.000 persones i, segons els sindicats, es poden veure afectats 20.000 llocs de treball.